Како заштитити свог љубимца од најезде паразита

Пролеће са собом доноси праве муке власницима и њиховим љубимцима. Честе су појаве екто и ендо паразита па је потребно и исправно деловати у таквим ситуацијама, а честе су грешке које власници љубимаца чине.

Не постоји средство које убија ектопаразите у свим фазама развоја. Најефикасније су ампуле са продуженим деловањем док притом треба знати да ампуле делују око четири недеље од тренутка апликације, а од ампула препоручујемо Адвантикс – Баyер, Фронтлајн, Фипронтиџ, Топ Спотон итд. Огрлице  делују од 3 до 7 месеци у зависности од произвођача (Килтиџ, Вирбац, Форесто итд). Пса треба редовно третирати препаратима против екто паразита без обзира на  годишње доба. Пре стављања огрлице пса треба истретирати неким средством против екто паразита, а затим на суву и чисту кожу ставити огрлицу која ће вашег љубимца штитити у наредних неколико месеци.
Постоје наравно и таблете које се могу давати љибимцима орално, да их штите од екто паратита.

Пре наношења ампула или огрлица потребно је „очистити“ – третирати  вашег љубимца од већ постојећих паразита неким од препарата, као и околину где се љубимац креће. Тек након третирања може се применити адекватна ампула или огрлица.

„Наравно све информације и савете о вашим љубимцима можете увек добити код нас као и препоруку за најадекватнију храну или опрему „, додао је наш саговорник  Саша Нешовић из „ПетШоп Дон-а“, а иначе дресер паса са дугогодишњом праксом у раду са кућним љубимцима.

Да подсетимо, СЗТР „ПетШоп Дон“ се налази у улици Ратка Павловића 231 , код некадашњег салона  „Дуња намештај“.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“12″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*