Кина на цртежима прокупачких ђака

 

На конкурсу Института Конфуције у Београду, под називом „Кина у мојим очима“, учествовале су ученице Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, Николија Бабић и Нада Ковачевић.

 

-Оне су за свој таленат и лепо сликање посебно похваљене и добиле су захвалнице за учешће на овом конкурсу. Желела сам да подстакнем своје прваке на ликовно стваралаштво, на значај учествовања и размену идеја, али и на вредност упознавања других култура. За конкурс сам изабрала и послала радове ученица првог разреда Николије Бабић и Наде Ковачевић. Оне су за њих добиле похвале, којима су се веома обрадовале, али им се и сви ми у одељењу радујемо. Ове похвале биће подстрек за њих, али и за остале ученике да убудуће стварају овако креативно и маштовито, рекла је учитељица Љиљана Соколовић, која је за овај конкурс припремала децу.

Она је објаснила, да је Институт Конфуције непрофитабилна образовна институција, коју заједно оснивају Народна Република Кина и друге земље, у намери да се задовољи потреба за учењем кинеског језика људи из свих земаља и региона света и да се побољша  разумевање кинеског језика и културе. Оснивање института Конфуције има за циљ да ојача културно-образовну сарадњу и да подстакне развој пријатељских односа између НР Кине и других земаља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*