Прокупачки ученици истражују о важним догађајима и људима Прокупља

 

Народни музеј Топлице и ученици прокупачких основних школа настављају вредно да раде на пројекту „Словарица Прокупља-Прокупље на слово“, темељно  истражујући о знаменитим људима и важним догађајима, који су обележили одређено време у нашем граду.

-Ово је такорећи трећа фаза истраживања и рада на овом нашем пројекту. Деца су веома вредна и све планиране задатке, које добију да ураде, заврше на време. Сада је сваки од ђака добио задатак да истражује о Прокупљу на одређена два слова. Циљ је да обраде што више података и да их  пошаљу мени на мејл. Контакте смо свели на минимум како бисмо заштитили децу од инфекције корона вирусом, рекла је реализатор пројекта, виши музејски водич Маријана Остојић.

Она је истакла, да је Народни музеј Топлице учесницима пројекта позајмио литературу из библиотеке ове установе, како би у њој могли да пронађу што више података и информација о ономе што се њима учини важно и значајно на задату тему.

-Пројекат је подразумевао одређено истраживање у прокупачким установама културе. Тај део смо обавили у Историјском архиву и Музеју, а Библиотека ће да сачека бољу епидемиолошку ситуацију. Времена имамо, најважније је да се безбедно ради, али пошто неки рок ипак мора да постоји, то је половина новембра. До тада наши мали истраживачи треба да пошаљу своја истраживања мени на мејл, нагласила је Остојић.

Иначе, Народни музеј Топлице је за реализацију овог пројекта од Минисaрства културе и информисања добио 250.000 динара.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*