Канцеларија за Роме пружала различите видове помоћи

 

Канцеларија за Роме, која се налази у згради Градске управе Прокупља, током ове године пружала је различите видове помоћи припадницима ромске националности. Највећи део тих активности односио се на решавању социјалних питања.

Руководилац канцеларије Саша Алишановић рекао је да се њима током ове године за многе услуге обратило 224 припадника ромске националности.

У десет овогодишњих месеци припадницима ромске националности подељено је 456 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима. Једнократну новчану помоћ добило је 86 особа, а 100 ученика основних школа добило је бесплатан школски прибор, изјавио је он и подвукао да је у склопу реализације “Ромактед програма”подељено 50 таблета Ромима.

Уз посредовање радника канцеларије, 74 лица су добила пасоше и личне карте.

У циљу радног ангажовања на јавним радовима посао је добило 14 лица.

Посебне активности канцеларија је имала током летњих месеци када се радило на промоцији уписа деце у школе.

Алишановић је подвукао да помоћ канцеларије не траже само Роми из центра Прокупља, него и из Житног Потока, Бериља и других сеоских средина, као и из Житорађа, Блаца и Куршумлије.

Према његовим речима за спровођење својих активности и програма они су из локалног буџета добили 300.000 динара.

-Ни једну активност не би могли урадити да није било сарадње са руководством локалне самоуправе, школама, Центром за социјални рад, Црвеним крстом, здравственим установама, Полицијском управом, Националном службом за запошљавањем и другим установама и институцијама, нагласио је руководилац Канцеларије за Роме Саша Алишановић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*