Обележена Међународна недеља глувих и наглувих

Удружење глувих у наглувих у Прокупљу обележило је Међународну недељу глувих и наглувих и промоцију знаковног језика. Због тренутне епидемиолошке ситуације изазване ковидом 19 организација је прилагодила свој рад и своје активности.

Технички секретар удружења и преводилац знаковног језика Јелена Цакић рекла је да је скромно  обележена Међународна недеља на којој се говорило о раду у досадашњем току ове године.

Своје многобројне планиране активности ове године смо знатно редуковали због пандемије Ковида 19. У току ове године многе прокупачке институције и установе пружале су услуге нашим члановима. У здравственим установама услуге преводиоца знаковног језика затражило је 15 особа са оштећеним слухом, Центру за социјални рад 10, Националној служби за запошљавање пет, Пензијском и инвалидском осигурања пет, у појединим  службама Градске управе Прокупља 20, Републичког фонда здравственог осигурања 10, а појединих банака пет особа, изјавила је  Јелена Цакић и додала да су сви захтеви особа за оштећеним слухом били решени.

Према њеним речима решавајући ове захтеве глуве и наглуве особе се осећају као саставни и неразвојни део шире друштвене заједнице и нагласила је да су они увек до сада, па и ове године, имали помоћ локалне самоуправе и свих установа и институција у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*