Прва фаза изградње савременог Здравственог центра у Прокупљу се приводи крају

 
 

Прва фаза радова на реализацији једног од највећих и најзначајнијих пројеката у Прокупљу, изградњи најсавременијег Здравственог центра, завршена је и подразумева санацију енергетске ефикасности комплетног објекта.

Тим поводом, завршне радове обишли су члан Градског већа за пројекте, Милена Петровић, стручно лице за праћење реализације пројекта, дипл.грађевински инжењер Снежана Лукић Ракоњац, представници извођача радова, као и други чланови овог тима који је уложио велики напор да планирани радови буду завршени у предвиђеном року.

 

-Обиласком радова уверили смо се да су они протекли у најбољем реду и да је за веома кратко време завршена санација енергетске ефикасности комплетног објекта. За ту намену Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије издвојила је 982 милиона динара, што је веома пуно, али је и доста тога урађено до сада. Овом првом фазом завршава се комплетан спољашни део објекта, од фасаде до замена купола, тако да сада предстоје радови на уређењу  унутрашњости. Ту се подразумева изградња операционог блока, уређење ординација, санитарних просторија, опремање установе савременим медицинским апаратима. Очекујемо да ће врло брзо почети друга фаза реализације овог пројекта и да ће Град Прокупље и читав регион добити један модеран Здравствени центар, а грађани комплетне здравствене услуге на једном месту, истакла је већница Петровић.

Почетак радова на овом пројекту, површине од око 30 000 метара квадратних, за које је Влада Србије обезбедила средства у износу од  2,5 милијарде динара, отворила је премијерка Србије Ана Брнабић, 7.фебруара 2020. године. Прошло је само осам месеци, а грађани Прокупља су се уверили да то нису била само празна обећања, као што је то било предходних 30 година.

 

-На овом градилишту сам од самог његовог отварања и могу да кажем да је све протекло у најбољем реду, иако нису увек били повољни услови за радове, како због обилних кишних периода, тако и због неповољне епидемиолошке ситуације.  И поред свега, дошли смо до завршетка прве фазе, у оквиру које је урађена санација енергетске ефикасности комплетног објекта. Замењена је столарија, реконструисана фасада, урађена термоизолација, хидроизолација, звучна изолација, постављене куполе које пропуштају дневну светлост у свим ординацијама  и уграђено око 120 соларних панела за систем грејања. Највећи део посла је завршен, преостали су само још радови на озелењавању површине од 2 800 квадрата, за коју очекујемо материјал из увоза, нагласио је шеф градилишта и представник фирме „Термомонт“ Илија Опалић. Поменути радови реализовани су у сарадњи са новосадском фирмом „Тронтекс“ чији је представник Милан Хасанагић истакао изузетну сарадњу са директорком Дома здравља др Зорицом Момчиловић и свим запосленима у овој здравственој установи.

За безбедност на овако великом градилишту, испред  Дома здравља био је задужен Раде Драганов, начелник техничке службе. Он је овом приликом изразио задовољство што се до краја радова дошло без икаквих непредвидивих ситуација које би ометале њихов ток и захвалио свим партнерима на разумевању и огромној сарадњи која је и довела до оваквих резултата.

 

 

 

 

 

 

 

2 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*