Корисници Дневног боравка „Сунце“ посетили Пролом бању


Запослени у Дневном боравку „Сунце“ у Водицама, искористили су лепе октобарске дане за разноврсне активности, у циљу очувања и унапређења менталног и физичког здравља својих корисника.
-Протеклог викенда, угостили смо кориснике Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју “Мара“ из Ниша, за које смо организовали једнодневни излет и том приликом обишли Пролом бању. За госте, али и за наше кориснике, било је то незаборавно дружење које је настављено у нашем Дневном боравку. Лепо време искористили смо за игре на отвореном, спортске активности и игре моторике, казала је дефектолог Ивана Угреновић.

Поред друштвених активности, у циљу очувања и унапређења здравља корисника, организовани су општи и специјалистички систематски прегледи, али и стручна усавршавања запослених. У циљу стицања нових знања и примене у свом раду са особама са сметњама у развоју, они су учествовали на Октобарским сусретима у социјалној заштити, које традиционално организује нишки Центар за социјални рад и Град Ниш. Тема овогодишњег скупа, била је „Насиље над децом“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*