Библиотека организовала бесплатан упис првака


Народна библиотека „Раде Драинац“, сваке године, поводом месеца књиге, традиционално, уписује ђаке прваке. Ове године, бесплатно ће бити учлањена 323 првака са територије града Прокупља. Данас су чланске карте добили прваци Основне школе „Никодије Стојановић Татко.“
-Циљ ове акције јесте да се код деце на време пробуди љубав према читању, књизи и библиотеци, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић и додао да ову акцију спроводе већ дуги низ година у сарадњи са школама и да ће овогодишњи прваци наредних годину дана имати бесплатну чланарину.
По отварању одељења у Малој Плани, почетком новембра, чланови Библиотеке постаће и прваци из Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“, која се налази у овом селу.
– Планирамо да бесплатан упис омогућимо и првацима у Житном Потоку крајем новембра, тако што ћемо их посетити, и за њих организовати овакав један програм. Данашње окупљање је послужило и да децу упутимо и подсетимо на нека основна правила о томе колико књигу могу да задрже, кад Библиотека ради, како књигу треба да чувају и зашто, истакао је Огњановић.
Наредних дана, чланску карту добиће и прваци из осталих школа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*