Корисници Дневног боравка “Сунце” учествују у хуманитарној акцији “Играчка за свако дете”

Корисници  Дневног боравка “Сунце” из Водица надомак Прокупља, прикључили су се акцији “Играчка за свако дете”, коју реализују  Центар за развој локалних услуга социјалне заштите и Центар за медијску транспарентност и друштвену одговорност ЦМТДО из Врања, и донирали плишане и друге играчке намењене деци слабијег имовног стања.

-Ово није први пут да помажемо деци слабијег имовног стања, деци без родитељског старања, ђацима и свима којима је помоћ потребна, рекао је секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа Драгослав Петровић.

Он је подсетио да њихово Удружење, захваљујући донаторима из наше земље и иностранства, а посебно хуманитарном Удружењу “Љуби ближњега свог” из Врњачке Бање, сваке године уочи новогодишњих и божићних празника подели на стотине пакетића са играчкама, гардеробом и слаткишима својим члановима, али и социјално угроженој деци и ђацима нижих разреда свих основних школа на територији града Прокупља.

-Придружили смо се овој акцији јер најбоље знамо колико нашој  деци и уопште људима у невољи, помоћ, ма каква она била, значи, рекао је Петровић.

Он је објаснио да су у овој акцији, корисници Дневног боравка “Сунце” прикупили седам џакова плишаних и других играчака, у нади да ће деци која их добију причинити велику радост и постати део њихових новогодишњих и божићних пакетића.

На поклону се корисницима Дневног боравка захвалила Ивана Тасић, директор Центра за развој локалних услуга.

Према њеним речима, у овој акцији, Центар је имао велику подршку  правних и физичких лица из Врања, али је посебно дирнула пажња и обрадовало то што су се акцији придружиле и колеге из Дневног  боравка “Сунце” из Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*