Корисници „Сунца“ освојили друго место на Спортским сусретима у Лебану

 

Корисници Дневног боравка „Сунце“ из Прокупља, освојили су друго место на Спортским сусретима дневних боравака за децу и омладину са сметњама у развоју, који су одржани у Лебану.

-Освојили смо друго место у слободном бацању лопте на кош, захваљујући нашем кориснику Вуксану Спасићу. Ово признање је успех целе екипе, која је бројала седам чланова, али и стручних радника и сарадника, казала је дефектолог Ивана Угреновић.

Како истиче, награда је дошла сасвим заслужено, јер су се корисници „Сунца“ у претходном периоду свакодневно припремали за учешће у свих пет такмичарских дисциплина. Веома су задовољни постигнутим резултатима, јер у односу на прошлогодишње такмичење, када су добили захвалнице за учешће, ове године припала им је вредна награда.

-Основни циљ овог такмичења, јесте социјализација деце и омладине са сметњама у развоју, развијање и јачање моторних вештина кроз такмичење, подизање нивоа сигурности и социјалне укључености деце. Допринос у реализацији оваквих догађаја је свеукупни, како за саме кориснике, тако и за нас који непосредно учествујемо у њиховим припремама, истакла је Угреновић.

На јубиларној манифестацији, учествовало је 15 градова и општина из јужног дела Србије. Ове године, гости Лебана били су такмичари из Ниша, Лесковца, Бора, Владичиног Хана, Димитовграда, док ће наредни Сусрети бити одржани у Бору.

Сваки град овог дела Србије има прилику да једном у 15 година  буде домаћин Сусрета, који у људима буде најискреније емоције и чине да се учесници осећају као равноправни чланови нашег друштва.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*