Кошарка на првом месту


Најперспективнији млади спортиста Прокупља у прошлој години, кошаркаш Матеја Дуњић, своју спортску каријеру наставио је у Кошаркашком клубу Земун, у једној од најбољих школи кошарке у Србији, одакле су поникли врсни кошаркаши, као што су Новица Величковић, Раде Загорац, Марио Накић и Марко Пецарски. Матеја је кошарку почео да тренира 2012. године у КК Прокупље, 2016. прелази у КК Пробаскет, а добре игре и таленат нису промакли тренерима Земуна који су, након пробе и неколико тренинга, одлучили да Матеју ангажују.
-Сви предуслови за успех су ту. Вредно се ради, стандардан сам у екипи, одлично смо почели сезону и очекујем, како време пролази, да кошаркашки напредујем. У клубу имамо сјајне тренере, све је организовано на високом нивоу и одлично сам прихваћен од играча, тренера и осталих. Циљ ми је да кошаркашки напредујем, а докле ће то да ме доведе, време ће показати, истакао је Матеја Дуњић.
Од старта сезоне, Матеја је стандардан у тиму. Игра на позицијама 4 и 5, а најбољу партију, пружио је против Младости, где је постигао 13 поена. Матеја похађа Спортску гимназију, која дозвољава максималан приступ тренинзима, што је још један предуслов за успешну каријеру.
-Потпуно сам се привикао на живот у Београду. Имам велику помоћ тетке Биљане, код које живим, и могу да кажем да је све у најбољем реду. Слободно време најчешће проводим са друговима из Прокупља, који такође тренирају кошарку у Београду и врло су успешни. Ту су Лука Илић у Звезди, Михајло Петровић у Партизану и Драшко Прелевић у Жаркову, рекао је Матеја Дуњић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*