Краљевина Норвешка расписала конкурс за доделу бесповратних средстава почетницима у пословању


Краљевина Норвешка расписала конкурс за доделу бесповратних средстава сарадњи са Владом Републике Србије расписала Јавни позив под називом “Подршка почетницима у пословању и постојећим предузећима за развој кроз набавку опреме и увођење услуга”.
Циљ овог позива је допринос уравнотеженијем друштвено-економском развоју Србије, кроз повећање могућности запошљавања и подршку социјалној кохезији у мање развијеним подручјима.
Очекује се отварање најмање 70 радних места, кроз побољшање пословања постојећих предузећа и оснивање нових пословних субјеката.
На овај конкурс могу да се пријаве почетници у пословању и постојећа предузећа из 91 локалне самоуправе, међу којима је град Прокупље и општине Топличког округа Куршумлија, Блаце и Житорађа.
Укупан буџет позива износи 798.000 долара.
Тако ће се за подршку почетницима у пословању определити 399.000 америчких долара у динарима, а максимална вредност по гранту ће бити 11.400 долара.
И за подршку унапређењу продуктивности постојећих предузећа и отварању нових радних места опредељено је такође 399.000 долара и максимална вредност по гранту је 11.400 долара.
Пројекат „Норвешка за вас“ задржава право да прерасподели средства између једног и другог “лота” у зависности од квалитета апликација.
Сви пројекти који буду добили финансијску подршку трајаће највише 12 месеци.
Они који добију финансијску подршку Норвешке су у обавези да дају готовински удео у трошковима пројекта у износу од 10 или 20 одсто у зависности у којој су категорији конкурисали за средства.
Сви заинтересовани могу преузети детаљне информације о позиву, као и пријавне формуларе са интернет странице www.norveskazavas.org.rs.
Попуњене пријавне формуларе и пратећу документацију у складу са условима позива заинтересовани могу послати до 15. августа 2019. године на rsoc.applications@unops.org.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*