Узбудљиво лето на Куршумлијској Гитаријади

Ове године Куршумлијска Гитаријада ће се одржати 20. и 21.  јула у Куршумлији на већ добро познатој локацији у дворишту ОШ ,,Дринка Павловић “. Публици ће се у ова два дана представити низ младих такмичарских бенда као и музичке легенде Галија и Забрањено пупење . Редакција Вести из Прокупља је овим поводом урадила интервју са Николом Милосављевићем, једним од организатора гитаријаде, а прокупачкој публици је познат као Меца, фронтмен акустичног састава Архиватори који је чест гост прокупачких пабова Путин Паба и Арт Паба Блек Фокс.

 

1.Куршумлијска Гитаријада се ове године одржава 20. и 21. јула. Шта публика може да очекује у ова два узбудљива дана?

    Никола:  Куршумлијска Гитаријада ће се и трећу годину заредом од свог повратка одржати, овог пута 20. И 21. Јула. Публику у та два дана очекује прегршт добре музике, као најбитније бих издвојио младе, ауторске бендове који ће се куршумлијског публици представити што у оквиру такмичарског, што ревијалног дела, сматрам наступе тих бендова нечим најбитнијим што фестивал попут нашег пружа, у мору шунда и кича којим плови наше друштво, мало је информационих канала где се може чути нешто квалитетне музике, а и у тој мањини, превласт имају бендови који су на сцени по неколико десетина година, будућност рокенрола је уздрмана, не зато што младих рокенрол бендова нема, напротив, има их, и то поприлично квалитетних, само је путева до публике веома мало. Те с те стране сматрам да Куршумлијска Гитаријада има дужност да младим бендовима пружи сву своју пажњу. Такође, 20. И 21. Јула, на бину Куршумлијске Гитаријаде изаћи ће великани југословенског рокенрола, групе Галија и Забрањено Пушење.

2. КШ Гитаријаду из мора сличних манифестација пре свега издваја невероватна количина младих од 15 до 30 година, који су ентузијастични и повезује их љубав према добром звуку. Зашто је то тако, и да ли у томе заправо лежи чар?  

   Никола:  Куршумлијска Гитаријада круна дугогодишњег залагања младих који су у сарадњи са Канцеларијом за младе, а у циљу борбе за културу, годинама уназад организовали прегршт културних догађаја, концерата, представа, као логичан развој целе те ситуације, изродило се нешто веће као што је Куршумлијска Гитаријада. Гитаријада није обичан фестивал, она представља труд, рад и веру више од педесет младих људи, који улажу последњи атом своје снаге у целу причу, све са надом да ће култура победити.
        У организацији Куршумлијске Гитаријаде учествује више од 50 младих људи, најчешће кроз волонрирање, сматрам то веома битним, како за фестивал којем сви ти млади људи дају душу, тако и за све те младе људе, који већ у раним годинама стичу неко искуство које учествовање у једном овако великом пројекту носи.

3. Као и прошле године, и ове године нас очекује камп, шта је потребно да знамо о њему?

  Никола:  За почетак, можда и најбитнија ствар, камп је и ове године потпуно БЕСПЛАТАН, кампери могу на месту предвиђеном за шаторе да поставе свој шатор, а могу да изнајме шатор и сву шаторску опрему од Гитаријаде (потпуно бесплатно). Куршумлијска Гитаријада не траје само за време трајања концерата, она траје 0-24х, битан сегмент свега тога је управо камп, чар кампа вам не могу пренети речима, те имате моје најтоплије препоруке да обавезно посетите камп, и осетите целу атмосферу коју он пружа.
       Такође, у оквиру кампа ће се правити ручак за све кампере оба дана.           
 
4. Неша Галија нас је преко видеа на фејсбуку све позвао да се окупимо у Куршумлији. Како нас то Никола позива?

 

Никола: Организациони одбор, и грађани Куршумлије вас позивају гостопримством и загарантованим проводом, да се придрузите, а од онда ви позивајте остале!

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*