„Леони“ обележио деценију рада и постојања, Сакс: Радници су наше највеће благо, Симоновић: Привилегија је имати једну овакву компанију у граду

Немачка компанија „Леони“ данас је на свечан начин обележила 10 година постојања и рада у Прокупљу. Овом, изузетно значајном догађају, присуствовали су Хелмут Цендер, потпредседник Дивизије кабловских система „Леони Групе“, Клеменс Сакс, генерални директор „Леони“ у Србији са сарадницима, градоначелник Прокупља Александар Симоновић са сарадницима, многобројни пословни партнери из земље и иностранства, као и представници привредног, јавног и друштвеног живота Прокупља.

Говорећи о раду компаније у протеклих 10 година, Сакс је рекао да је то био изазов, али и дивна авантура.

.

-Изузетно само поносни на наш успех у Србији. Желим да изразим велику захвалност запосленима на залагању и раду. Слободно могу да кажем да су наши радници наше највеће богатство. Са поносом наглашавам да смо изградили једну велику „Леони“ породицу у Србији, рекао је он и додао да је у протеклој деценији компанија имала изузетну сарадњу са локалном самоуправом.

.

Он подвлачи да су остварени резултати у Прокупљу, ентузијазам и стручност радника, као и сарадња са локалном самоуправом били покретачи за отварање фабрика у Малошишту и Нишу, и почетак радова на отварању фабрике у Краљеву.

Заменик генералног директора и директор производње „Леони“ у Прокупљу, Александра Пешић, изјавила је да је квалитетна и стручна радна снага био главни разлог да се ова немачка компанија определила да управо овде изгради своју прву фабрику.

-Прокупље је некада било познато индустријско место. Међутим, деведесетих година прошлог века, многе фабрике су престале са радом. Оно што је остало је индустријски дух код радника. Управо то је био разлог да се прва фабрика компаније „Леони“ отвори у средишту Топлице, рекла је она и подвука да у прокупачкој фабрици тренутно ради око 3.300 радника, чија је просечна старост 35 година.

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, захвалио се менаџменту компаније и свим радницима за све што су урадили, не само за своју фирму, нега и за град Прокупље.

-Имати једну овакву компанију у граду, као што је “Леони“ је велика привилегија. Својим успешним пословањем и сталним ширењем производних капацитета, број запослених из године у годину расте, рекао је он и додао да је „Леони“ својим друштвено-одговорним радом допринео да се унапреди живот и у нашој локалној самоуправи.

.

Према његовим речима, сарадња компаније и локалне самоуправе је свакодневна, што је допринело и отварању амбуланте и апотеке у кругу фабрике, а очекује се да у најскорије време буде изграђено и обданиште.

Обележавању јубилеја компаније „Леони“ присуствовао је и Предраг Терзић, градоначелник Краљева, где је у августу прошле године почела изградња још једне овакве фабрике.

-Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, упознао ме је са радом немачке компаније и сарадњом менаџмента и локалне самоуправе. Искуства, која ми је пренео Симоновић, о међусобној сарадњи руководства компаније и локалне самоуправе, добро ће нам доћи, рекао је Терзић и закључио да ће фабрика у Краљеву запослити 5.000 радника.

На данашњој свечаности, одржан је и пригодан културни програм, а 240 радника добило је пригадна признања. Реч је о људима који су ту од оснивања.

.

Подсећамо, „Леони“, као глобални произвођач решења за пренос енергије и података у аутомобилској и другим индустријама, у протеклој деценији постао је највећи послодавац у индустријском сектору у Србији. У протеклом периоду, компанија је уложила 111 милиона евра у објекте и опрему и запослила близу 9.000 радника. Од оснивања, компанија је изградила мрежу од 500 домаћих добављача, са којима је остварила промет у износу од 117 милиона евра. Компанија се понашала као друштвено одговорна и донирала је близу 400.000 евра за најугроженију децу, омладину, спорт, пројекте из просвете, културе и других делатности.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*