Велики успех ученика Таткове школе на Фестивалу “Ризница талената”

Ученици Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ могу се похвалити тиме да су на петом Републичком фестивалу “Ризница талената” били један од шест финалиста из целе Србије и да су  освојили четврто место.

Према речима професора српског језика у овој Школи и координатора пројекта, Љиљане Суботић, Учитељско друштво из Ниша, које је и било организатор такмичења, расписало је конкурс у фебруару, и то за категорије литерарног, ликовног, драмског, музичког и плесног ђачког стваралаштва.

-Ми смо се одазвали овом конкурсу, а овогодишња тема такмичења  је била врло лепа и гласила је “Отвори срце за чуда и видећеш их свуда”. На основу радова које смо послали, ушли смо у финални део такмичења заједно са још шест школа у Србији. Веома смо се обрадовали што смо се већ у старту пласирали у финале, рекла је координаторка пројекта Суботић и додала да је Фестивал трајао два дана, да се првог дана свака школа представила културно–уметничким програмом у трајању од двадесет минута и да су на основу њега освојили треће место.

Она је нагласила да је, на њихову велику радост, збир поена послатих радова и приредбе показао да су освојили четврто место у конкуренцији од 400 школа у Србији и да је то успех који треба да се забележи и памти.

Други дан Фестивала био је у знаку свечане доделе награда и похвала и 14 ученика ове Школе донело је признања у свој град.

-Ученица другог разреда Дуња Марковић је освојила прво место у музичком делу, а друго је припало драмској секцији, која се представила текстом наставнице Слађане Јовановић на задату тему. Похвале су добили ученици трећег разреда Андреј Јоцић за извођење композиција на гитари и Анђела Јовановић на клавиру. Ученици седмог разреда Милица Миленковић и Данило Поповић похваљени су за литерарни и ликовни рад. Похвала је додељена и фолклорној групи “Топлички вез”, каже, са видним задовољством, координаторка Љиљана Суботић.

Она додаје да заслуге свакако припадају и менторима који су радили са децом на овом пројекту, а то су Никола Тасић, Слађана Јовановић, Данијела Миладиновић, Драгана Прелић, Љиљана Соколовић и Милена Сарић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*