Локална самоуправа финансира вантелесну оплодњу-подношење захтева до 20. новембра

 

Градска управа је у складу са популационом политиком определила средства за финансирање вантелесне оплодње, за брачне или ванбрачне парове који више не испуњавају критеријуме за финансирање од стране РФЗО.

Овим програмом, локална самоуправа даје свој допринос решавању  овог проблема, који је, према статистичким подацима, присутан код сваког шестог пара у Србији.

Надлежни у Градској управи, овим путем позивају све заинтересоване парове да припреме потребну документацију и поднесу захтеве најкасније до 20. новембра ове године, како би остварили право на финансирање вантелесне оплодње.

Право на финансирање једног покушаја вантелесне оплодње могу да остваре брачни (ванбрачни) партнери који су имали три покушаја вантелесне оплодње без живорођеног детета о трошку РФЗО, као и лица која су одбијена од стране РФЗО, при чему и у једном и у другом случају, жена у моменту подношења захтева није навршила 45 година.

Захтев за остваривање права на једнократно новчано давање за вантелесну оплодњу, може се преузети на званичној интернет страни Града Прокупља у одељку „Конкурси, обавештења  и огласи“ htpp:org.rs/konkursi-obaveštenja-i-oglasi, или на писарници Градске управе.

Све информације и консултације пре подношења захтева за остваривање права на финансирање трошкова вантелесне оплодње, могу се добити на бројеве телефона 027/324-862 и 027/324-625.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*