У Музеју у току сакупљање старих играчака

 

Народни музеј Топлице продужио је рок за сакупљање старих играчака до 20. септембра, како би омогућио свим заинтересованим Прокупчанима да донесу своје омиљене, за изложбу коју припремају.

-Биће то јединствена изложба старих, заборављених играчака, којима су се играла деца у прошлом веку, до 1990. године, најавио је директор Музеја Дарко Жарић.

Он је позвао житеље Топличког округа да омиљене играчке из свог детињства или детињства своје деце, које чувају на тавану или у подруму, поклоне или уступе Музеју, како би се поново приказале јавности.

Према његовим речима, поред играчака, на изложби ће бити приказани и стари спортски реквизити, сличице, албуми са сличицама, салвете, беџеви, значке, друштвене игре, све што је обележило детињство генерација стасалих у прошлом веку.

-Ова изложба би требало да врати у најраније детињство, младост и године сазревања све посетиоце, истичу у овој установи културе.

Они позивају све оне који желе да се њихове играчке нађу на овој јединственој изложби, да их контактирају путем телефона 027/321694 и 322/151, мејлом muzejtoplice@gmail.com или дођу у Музеј.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*