Мали продавац код Гимназије привукао пажњу локалне самоуправе, Сашина мајка данас добила запослење

 

 
 
Након што се на друштвеним мрежама појавила слика дечака који продаје неке ситнице код Гимназије и на тај начин помаже мајки, реаговала је и локална самоуправа. Ова породица, дечак и мајка, добили су основне намирнице за живот, храну, средства за хигијену…
Мајка дечака Драгана, каже да не зна шта ју је снашло.
Чим сам сазнала шта је урадио, одмах сам отишла по њега. Па не може он да брине о мени, ја сам мајка, ја морам да водим рачуна о њему. Много ме је срамота. Примамо социјалну помоћ и дечији додатак, немамо нашу кућу, са тим новцем плаћам рачуне, али некако излазимо на крај. Активно тражим посао, надам се да ће нешто да буде после ове короне. Али мој Саша не треба да брине о томе, ја сам ту да све обезбедим, каже она.
Градоначелник Прокупља, Милан Аранђеловић, каже да мајка не мора да чека да прође корона и да почиње да ради у Дому здравља као хигијеничарка.
-Мајка је добила посао јер као градоначелник Прокупља, не могу да дозволим да деца продају на улици и помажу родитељима. Знам да је тешко, да многи немају запослење. Зато се и гради индустријска зона, па ће неки и у пензију, трудимо се да сви наши суграђани добију посао у наредном периоду, да у Топлици нема незапослених. Апелујем на људе да се још мало стрпе. Али, да мало дете продаје на улици да би помогло мајки, уместо да учи и да се игра са вршњацима, то је недопустиво. Саша ће сигурно да израсте у доброг човека, и могу слободно да кажем да се поносим што имам такве суграђане, комшије, а посебно најмлађе који ће сутрадан да воде овај град. Дечаку ћемо помоћи око прибора за школу, а мајка ће да ради и брине о њему, казао је Аранђеловић.
Драганиној срећи није било краја.
Хвала градоначелнику, звао ме је одмах, и он и његови сарадници, помоћници. Не знам шта бих друго рекла, сем да не постоји ништа лепше него кад локална самоуправа брине о својим грађанима. Хвала му пуно, од срца, рекла нам је Драгана.
И мали Саша је пресрећан. Каже, биће можда некад трговац, кад за то дође време. За сад ће радити оно што треба да ради, да учи школу, игра се са другарима и буде дете. Што дуже, то боље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*