Међународна појачана контрола саобраћаја

 

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 17. до 23. јуна 2024. године, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.
У склопу ове акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), у петак 21. јуна, широм Европе биће реализован такозвани Алцохол анд Другс Маратхон када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.
Саобраћајна полиција је, у првих пет месеци ове године, искључила из саобраћаја више од 20.000 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 1.500 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а око 4.000 возача затечено је да управља возилом са више од 1,2 промила алкохола у организму.
С обзиром да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*