„Млади Стражаве“ од сада и званично

Група младих из Горње Стражаве код Прокупља је коначно поставила печат на своју идеју о оснивању удружења младих. Додуше, иако је то за сада печат из Агенције за привредне регисте, из удружења кажу да су већ обавили неке разговоре и одредили јасне планове које желе обавити.

“ Ми смо се пре свега организовали са циљем да унапредимо живот младих али и свих мештана у селу. Циљ нам је да поред промовисања здравог начина живота као што је спорт, такође радимо и на очувању традиције, фолклора и свега онога што је битно за наше људе на селу.

Пошто нам је за сада прва идеја, да у локалу који нам је уступљен на коришћење, поставимо малу сцену за потребе културних догађаја ступили смо у контакт са домом културе „Радивоје Увалић – Бата“ из Прокупља и одмах примљени где нам је указана максимална подршка по питању сцене, и касније сарадње. Овом приликом бих се захвалио директорици Дома културе Тијани Петровић која нас је примила и пружила подршку и већ уступила свог радника за савет и консултацију по питању постављања сцене. Чим се ово време разчисти кренућемо се већим активностима а већ су неке презентације у најави.

Зидови наших просторија јесу празни, и можда наше просторије немају савреме компијутере и удобне фотеље али сам зато поносан омладином и бројем мештана који се окупљају на важне догађаје које организујемо. Уз Божју помоћ, и вољу нас младих биће свега“ – казао је за наш портал , председник удружења Срђан Милосављевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*