Музичка школа „Корнелије Станковић“ обележила рођендан

 

 

Несвакидашњим програмом у прокупачком Дому културе, који је био својеврстан уметнички перформанс, Музичка школа „Корнелије Станковић“ обележила је по други пут свој рођендан.

-Ова образовна установа, основана је 13. новембра 1980. године, али ми Дан школе обележавамо од прошле године на овај начин. Помињемо га, јер је лепо да се зна колико трајемо и колико су наша деца вредна и успешна, рекао је директор Музичке школе Владимир Дробњак.

Он се, на самом почетку разговора, похвалио успехом свог ђака Николе Кричка, који је на Светском првенству у хармоници у Португалу освојио четврто место.

-Сви смо се обрадовали овом успеху. Никола похађа Музичку школу у издвојеном одељењу у Блацу. Нашу децу очекује и Републичко такмичење из солфеђа и теорије музике у децембру ове године. Очекујемо да и са овог такмичења донесемо велики број награда, баш као и претходних година, истакао је Дробњак.

Он је нагласио да су за цео концепт програма поводом Дана школе, имали велику помоћ Дома културе и песника и глумца Срђана Живковића.

-Он је осмислио сценарио целе вечери. Било је ту и глуме на сцени, у којој су се опробали и наши наставници. Музика је била неизоставни део вечери. Уживала је публика, на наше велико задовољство, и то награђивала бројним аплаузима. Програм је био испуњен и класичном и модерном музиком, јер смо хтели да задовољимо различите музичке укусе, испричао је директор ове врло успешне, прокупачке Музичке школе Владимир Дробњак.

Прошле године су свој рођендан, ученици и наставници ове Школе, обележили програмом који су посветили првом српском, школованом композитору Корнелију Станковићу, а већ следеће ће, како истичу, он бити другачији и од овогодишњег.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*