Музичко-сценски програм Драинцу у част

Мајски део програма „Драинчевих сусрета песника“, наставља се вечерас у прокупачкој Библиотеци, која носи име великог књижевног ствараоца Рада Драинца, у чију част се већ 50. година окупљају песници из целе Србије, славећи његово име и дело. Ове године навршава се и 120 година од његовог рођења, па ће љубитељи његовог стваралаштва у 17.30 сати уживати у музичко-сценском програму, који ће извести глумци Данило Петровић и Срђан Живковић.

На истом месту, од 18 сати, биће организована и трибина под називом „Поезија и интернет“, на којој ће говорити др Јелена Јовановић, Марко Деспотовић, Енес Халиловић и Игор Варга. О „Новој српској поезији и младим српским песницима“, од 19.30 сати, своје мишљење изнеће Маша Сеничић, Бојан Марковић, Милица Милосављевић и Данило Лучић.

Као део програма ове песничке манифестације, Народна библиотека „Раде Драинац“, 22. маја, у 13 часова, организује и сесију Српског филозофског друштва на тему „Популизам и критичко мишљење“.

Други део програма „Драичевих књижевних сусрета“ биће настављен у августу, када ће, уз богат и садржајан програм, традиционално бити уручена и песничка награда „Драинац“ овогодишњем лауреату.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*