Ученици Пољопривредне школе и корисници установе “Сунце” заједно садили повртарске културе

Професори и ученици Пољопривредне школе ”Радош Јовановић Сеља” посетили су кориснике Дневног боравка за децу и омладину  ометену у развоју “Сунце” у селу Водице, где су заједно  учествовали у садњи повртарских култура и подизању још једног пластеника.

-Сарадња Дневног боравка и Школе успостављена је пре шест година. Она се из године у годину ширила и попримала различите садржаје. Заједно са корисницима установе, ученици су у склопу практичног дела наставе садили парадајз, паприку, краставац, као и цвеће, рекао је професор пољопривредне групе предмета Иван Ерић и додао да су се ученици, поред садње, дружили са корисницима установе.

Ученици завршних разреда који се школују за занимање пољопривредни техничар, руковалац-механичар пољопривредне технике и цвећар-вртлар практично су показали како се ради у пластеницима, а све у циљу добијања што бољег и квалитетнијег производа.

Дефектолог у Дневном боравку “Сунце” Ивана Угреновић изјавила је да је нови, други по реду, пластеник подигнут у циљу радно-окупационе терапије.

-У име установе, захвалила бих се ученицима и професорима на сарадњи, која је иначе постала традиционална. Ова сарадња нашим корисницима много значи, рекла је она.

Према њеним речима, маја месеца установа је имала низ активности.

Тако су корисници посетили Фестивал науке у Житорађи, а припреме за обележавање славе Свети Василије Острошки, 12. маја, приводе се крају.

Ученик четврте године смера пољопривредни техничар, Милош Миленковић, истакао је да му је веома драго што је посетио установу “Сунце” у Водицама.

-Било ми је велико задовољство да са ученицима и својим професорима, и корисницима установе учествујем у садњи повртарских култура и подизању новог пластеника. Овај сусрет, дуго ћу памтити, рекао је Милош Миленковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*