На ово смо чекали: Расписан тендер за изградњу ауто – пута од Ниша до Мердара

Коридори Србије, расписали су тендер за изградњу прве деонице ауто – пута од Ниша до Мердара, у дужини од 5,5 километара, а рок за достављање понуда је 25. мај ове године. Прва фаза радова одвијаће се на територији општине Мерошина, за шта је планирано око 20 милиона евра.
Народни посланик из Топлице, др Дарко Лакетић, каже да је ово, поред индустријске зоне и здравственог центра, још један капитални пројекат који ће умногоме допринети развоју Топличког округа и побољшању живота грађана.


– Након небројених састанака са представницима Министарства, Коридора, коначно крећемо са радом! Веома сам срећан и поносан на рад свих нас који смо учествовали у томе. Мислим да се коначно за Топлицу отвара перспектива. На овај начин, исписујемо историју и утиремо пут напретку региона, каже Лакетић.
– Реализацијом овог пројекта, заокружићемо комплетну причу у Топлици. Ауто – пут имаће у Прокупљу две петље, једну код новог здравственог центра а другу код индустријске зоне, чија изградња је у току. Ово ће привући инвеститоре, а наши услови су: запошљавање што већег броја грађана Топлице и што веће плате, истиче он и додаје да ће изградњом ауто-пута, бити растерећен саобраћај кроз град.
– Онда ћемо моћи да комплетно реконструишемо главну улицу, а у плану је и неколико кружних токова, који ће умногоме допринети безбедности саобраћаја, казао је народни посланик.
Будући ауто – пут од Ниша до Мердара биће дуг 77 километара. Вредност изградње деонице од Ниша до Плочника, у дужини од око 37 километара је близу 230 милиона евра, док ће за остали део пута од Плочника до Мердара, пројектом биће утрошено  преко 550 милиона евра.
– Јавни позив за изградњу прве деонице је расписан, док се за преостале деонице припрема пројектно – техничка документација, тако да очекујем да ће што пре бити објављени јавни позиви, закључио је народни посланик из Топлице Дарко Лакетић. 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*