Почела вакцинација по сеоским месним заједницама

 

Топличка Велика Плана је прва сеоска месна заједница на територији Прокупља где је кренула вакцинација сеоског становништва. Почетак вакцинације у сеоским срединама против короне вируса данас је посетио председник Скупштине Града Прокупља Дејан Лазић и члан градског већа Владица Младеновић.

Знајући да велики број наших суграђана живи у сеоским срединама, а реч је о већини старачких домаћинстава, локална самоуправа је у сарадњи са Домом здравља и председницима Савета сеоских месних заједница организовала вакцинацију по селима. Одзив мештана из  Топличке Велике Плане, Горње и Доње Бреснице, Мршеља и других села је изнад свих очекивања. Велики одзив мештана за имунизацију показује свест да је неопходно поступити по препорукама Министарства здравља, изјавио је Младеновић и додао да организовање вакцинације по сеоским срединама показује и доказује да локална самоуправа води рачуна о свим својим грађанима, без обзира да ли живе у градским или сеоским срединама.

Према његовим речима планирано је да током ове недеље вакцину приме и мештани Житног Потока и села која гравитирају око њега. За вакцинацију у овом делу Прокупља већ се пријавило око 200 мештана.

Када ће се у некој месној заједници на територији града Прокупља организовано приступити вакцинацији зависи од броја пријављених мештана, рекао је Младеновић и подвукао да локална самоуправа својим многобројним активностима настоји да помогне здравственим радницима како би се вакцинисао што већи број сеоског становништва од корона вируса.

        

Докторка у Дому здравља Прокупља Катица Стевановић наглашава да је пријатно изненађена бројем мештана који желе да приме вакцину против Ковида – 19.

За вакцинацију се пријавило 150 мештана који живе у Топличкој Великој Плани и његовој околини. То су највећим делом старије особе. На основу оволиког броја пријављених у овој месној заједници  очекујем да ће се и у другим сеоским срединама пријавити велики број мештана, каже докторка Стевановић и наглашава да ће особе које из здравствених разлога не могу да дођу у сеоске амбуланте вакцину добити у својим кућама.

Мештани који су данас добили вакцину кажу да је ово добра ствар и да су њеном организацијом јако задовољни.

Наша локална самоуправа је организовањем вакцинације у нашој сеоској амбуланти показала да води рачина и о људима који живе ван градске средине. Да ово није урађено много мештани, а највећи број је старих и болесних особа, не би примио вакцину против короне вируса, нагласили су мештани.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*