Награде најбољим глумцима и читалићима Школе „Ћићко“

На Смотри дечијег драмског стваралаштва у Лебану, која је трајала од 20. до 25 маја, Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“, са представом „Све је у реду“ освојила је највеће оцене, а ова представа проглашена је за најбољу у целини. Одлични резултати на овом такмичењу, омогућили су овим младим глумцима пласман на Републичку смотру.

Селектор Смотре и редитељ из Београда, Горан Цветковић, ову представу оценио је најбољом, али то није била једина награда коју су у своју Школу и град донела ова талентована деца. Награду најбоље глумице понела је Мина Стајковић, а најбољег глумца Милан Драмићанин, док је професор српског језика, која је и редитељ представе „Све је у реду“, Милка Тошић, проглашена за најбољег редитеља.

О томе колико су вредни и талентовани млади глумци ове прокупачке Школе, потврђује и податак који каже да су на Смотри учествовале дечије представе из пет округа у јужној Србији, од којих је само једна могла да се пласира на Републичку смотру.

Када су добри резултати и награде у питању, онда ученици Основне школе “Ратко Павловић Ћићко“ имају још много чиме да се похвале. Наиме, они су на Међународној смотри „Читалићи 2019“ у Мачкату освојили најбоље резултате и прве награде у све четири дисциплине из „вештине читања и разумевања прочитаног“.

Наставница Милка Тошић, која већ неколико година стрпљиво и вредно ради са ученицима ове Школе, награђена је првом наградом за радионицу “Веселин Читалић, фирмописац овдашњи”, у категорији „Весници“.

За штанд у категорији “Весници“, Школа „Ћићко“ је освојила прво место.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*