Матуранти у петак плешу на Тргу Топличких јунака

Прокупачки мали матуранти заплесаће и ове године на Тргу Топличких јунака, на традиционалној манифестацији која се организује поводом завршетка осмогодишњег школовања. Плес ће бити одржан 31. маја, у петак, са почетком у 12.30 сати.

-Свим малим матурантима града Прокупља, као и онима широм Србије, срећан завршетак основне школе са жељом да остваре своје циљеве, а касније и да личним ангажовањем дају свој допринос развоју града и друштва у целини, поручила је члан Градског већа за просвету, спорт и омладину Маја Ранђеловић.

Она је истакла да је локална самоуправа увек улагала у децу и младе, у њихово образовање и њихову будућност.

-Знамо да је Прокупље кроз своју историју изнедрило многа позната имена, и зато пред собом имамо велику обавезу, а то је да будемо истрајни и одговорни према младима, истакла је Ранђеловић.

Домаћин овогодишње манифестације, која се организује под покровитељством Града Прокупља и Канцеларије за омладину, спорт и физичку културу је Основна школа “Милић Ракић Мирко”.

-Све активности везане за одржавање манифестације на време су обављене, у сарадњи са другим основним школама, Канцеларијом за омладину, спорт и физичку културу и Домом културе. Што се тиче наших ученика, они с нестрпљењем очекују плес, рекао је директор ОШ „Милић Ракић Мирко” Саша Јововић и основцима пожелео много успеха.

Свечана поворка ученика кренуће из ОШ „9. октобар“ у 11.30 сати, а њој ће се испред својих школа прикључити ученици основних школа “Милић Ракић Мирко“, “Никодије Стојановић Татко“ и “Ратко Павловић Ћићко“.

На Тргу Топличких јунака, у 12 сати, њима ће се прикључити матуранти школа са сеоског подручја, када ће кренути дефиле ученика пешачком зоном. Након тога, пре почетка плеса, ученике ће поздравити представници Града Прокупља и организатори.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*