Основци на “математичком дружењу” у Техничкој школи

У организацији Центра за промоцију науке и Математичког института Српске академије наука и уметности, у Техничкој школи “15. мај“ одржана је осма по реду манифестација “Мај месец математике“. На овој ђачкој манифестацији, која је одржана под слоганом “Истражите координате“, учествовали су ученици свих прокупачких основних школа и Техничке школе.

-Један од циљева дружења ученика је да се покаже да математика није „баук“ и неразумљива наука, већ један свет пун тајни и забаве, казали су из Техничке школе.

Овом приликом, основци су се такмичили у склапању Рубикове коцке, а било је и 13 различитих радионица.

Ова манифестација обележена је и учешћем ученице четвртог разреда Техничке школе Јоване Михајловић на изложби М-АРТ, у Галерији на Андрићевом венцу у Београду и у холу Градске управе у Панчеву.

Учесници манифестације погледали су и изложбу „Михаило Петровић Алас“, која је организована поводом 150 година од рођења овог великог српског математичара.

Део ове манифестације, одржан је и у Архео парку у Плочнику, где су ученици Техничке школе и основних школа „Милић Ракић Мирко“ и „Никодије Стојановића Татко“ присуствовали великој неолитској журци.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*