Топличани брину о свом здрављу

-Акција бесплатних прегледа, коју је на иницијативу Министарства здравља Републике Србије организовала прокупачка Болница „Др Алекса Савић“, у сарадњи са домовима здравља у Топличком округу, дала је одличне резултате и показала да житељи Топлице брину о свом здрављу, изјавили су данас из Опште болнице у Прокупљу.

Како додају, током последње акције у којој су грађани могли бесплатно и без здравствене књижице да ураде офталмолошке, ултразвучне прегледе абдомена и изврше контролу хормона штитасте жлезде, прегледана су 442 пацијента.

Како је нагласила портпарол прокупачке Болнице Натали Николић, само у прокупачкој Болници прегледано је 275 пацијената, односно урађено је укупно 510 различитих прегледа.

Од овог броја, ултразвуком је прегледано 210 пацијената, док је крв на анализу дало њих 215. Код 85 пацијената урађен је офталмолошки преглед.

Ултразвучне прегледе абдомена грађани су могли да изврше и у Блацу и Житорађи, док је специјалиста офталмолог вршио прегледе у Дому здравља у Куршумлији.

Поред овога, пацијенти су у Дому здравља у Прокупљу и у осталим општинама Топличког округа, током ове акције, могли да ураде и ЕКГ преглед, као и контролу нивоа шећера у крви.

Такве прегледе урадило је 88 грађана Прокупља, у Блацу је било 47 прегледа, Куршумлији 27 и Житорађи пет.

-Од 210 прегледаних пацијената ултразвуком, због налаза и сумње на постојање неке болести њих 18 је након прегледа упућено на даљу дијагностику и лечење, истакли су у прокупачкој Болници.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*