Награђен филм ученика Школе у Доњем Кординцу

Већ на самом почетку ове школске године, ученици издвојеног одељења Основне школе “Милић Ракић Мирко“ у Доњем Кординцу, освојили су награду.

-Наш васпитно-образовни филм под именом „Снађи се“, нашао се у финалу Међународног филмског фестивала креативног филма КРЕФ 2019. Конкурс је био отворен за ученике, али и за наставнике и стручне сараднике, који су могли да се такмиче као ментори или као аутори филма у четири категорије: промотивни школски спот, савремено образовање, образовни ресурс и васпитни изазов, објаснила је учитељица Јелена Бабић и додала да ће филмове који су ушли у финале, организатори промовисати као подршку неформалном и формалним образовању и васпитању младих на међународном нивоу.

Ученици из Доњег Кординца су са својом учитељицом осмислили и снимили филм. Сам назив “Снађи се”, открива да се ради о сналажењу у простору уз помоћ знакова које користе извиђачи.

–Ово је велики успех. Значај овог такмичења огледа се у томе што се налази у „Календару такмичења“ Министарства просвете. Много смо се обрадовали, посебно зато што знамо да је конкурисао велики број филмова из земље и окружења, истакла је учитељица Јелена Бабић, која је и у претходној години, заједно са својим ученицима, освајала запажене резултате у додатним активностима.

Тако су ученици ове Школе, прошле године, на истом такмичењу које је одржано у Штипу у Македонији, освојили треће место са филмом „Од зрна пшенице до сласног хлеба“.

Ове године, финеле КРЕФ-а биће одржано у Лесковцу, у периоду од 3. до 5. октобра, а пратиће га низ креативних и едукативних радионица, како за ученике, тако и за њихове менторе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*