Министар Златибор Лончар у Дому здравља, представљен пројекат измештања Болнице

 

Приликом посете Прокупљу, и након обиласка Опште болнице „Др Алекса Савић“, министар здравља Златибор Лончар обишао је прокупачки Дом здравља, где се упознао са радом ове здравствене  установе и пројектом реконструкције постојећег објекта у којем ће бити измештена Општа болница.

Како је истакнуто на презентацији овог пројекта, поред реконструкције зграде Дома здравља, предвиђена је и изградња новог операционог блока, који би садржао четири савремене операционе сале са пратећим малим салама, изграђеним по највишим  европским стандардима.

Упознајући присутне са пројектом новог савременог Здравственог центра у Прокупљу, дипл. инжењер Радослав Галић је истакао да се ради о установи која ће бити изграђена по највишим европским стандардима.

-У плану је уградња мултифункционалних система, где можемо да пратимо ток операције, а уједно и омогућимо студентима да, не улазећи у салу, прате ток операција, рекао је Галић.

Цео комплекс, намењен је грађанима свих општина Топличког округа, који ће имати комплетне, савремене здравствене услуге на једном месту.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*