Награђени корисници „Сунца“

Корисници Дневног боравка „Сунце“ из Прокупља, учествовали су на 9. спортским сусретима Дневних боравака за децу и младе са сметњама у развоју јужне и југоисточне Србије, који су недавно одржани у Алексинцу.

Циљ ових спортских сусрета јесте да деца и млади  из посебно осетљивих категорија становништва, поред дружења и склапања пријатељства, постану више присутна и видљива у друштву и боље интегрисана у социјалном окружењу.

Овогодишња традиционална манифестација окупила је 15 екипа које су се такмичиле у пет спортских дисциплина(пикадо, скок у даљ, гађање чуњева, бацање лопте у кош и шутирање на гол).

– Наши такмичари  били су веома успешни на овом такмичењу, са којег су донели захвалнице и медаље за  изузетну мотивисаност и посвећеност. Уз дружење, забаву и игру провели смо сви заједно један леп дан у Алексинцу, где су наши корисници боравили у пратњи стручних радника и сарадника.Трудили су се да буду што бољи, али су у неким дисциплинама друге екипе имале више среће. Најважније је да су поделили радост и позитивне емоције са другим учесницима, а добијена признања су мотив да буду још бољи на наредним такмичењима, казала је стручни радник Дневног боравка „Сунце“, Ивана Угреновић.

Она је овом приликом подсетила да Дневни боравак „Сунце“ у Прокупљу, који ради у оквиру Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести за Топлички округ, остварује добру сарадњу са сродним удружењима и организацијама, у циљу обезбеђивања што бољих услова за боравак корисника и  рад запослених у овој установи социјалне заштите.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*