Корисници Дома старих у посети Дневном боравку „Сунце“

Поводом обележавања месеца бриге о старима, корисници Дома за смештај и негу старих лица посетили су Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју „Сунце“ у селу Водице. Поред поклона које су уручили деци, корисници Дома старих приредили су и интересантан културно-уметнички програм.

– Сарадња са техничким секретаром Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа Драгославом Петровићем и Дневним боравком „Сунце“ у Водицама траје већ неколико година и спроводи се кроз различите активности у којима учествују корисници обе установе. Кад год се сретнемо, обрадујемо једни друге поклонима које наши корисници спремају са великом пажњом и љубављу. Верујем да је тако и међу корисницима у „Сунцу“, изјавила је радни терапеут у Дому за смештај и негу старих лица Весна Голоб, која се захвалила Петровићу на донацији у гардероби, коју су недавно поклонили њиховим корисницима.

Као део планираних активности, које су имали у овом месецу, а којој су се, како кажу, веома обрадовали, било је и то што су присуствовали откривању Споменика Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“ и обележавању стогодишњице ослобођења Прокупља у Првом светском рату у Спомен-парку код Железничке станице.

– До краја октобра, месеца у ком посебну пажњу поклањамо нашим корисницима, планирано је да установу посете чланови Дечијег хора Дома културе „Сањалице“, КУД „Абрашевић“ и ученици појединих основних школа. Они наше кориснике обрадују програмом, који они са великим интересовањем и пажњом прате и који им врати осмех на лице. Увек су задовољни и срећни када им њихови млади суграђани поклоне време, песму, игру и лепу реч, нагласила је Весна Голоб.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*