Годишњица Удружења резервних војнох старешина

Поводом формирања Удружења резервних војних старешина Прокупље одржана је седница на којој су, поред чланова, присуствовали представници борачких и других организација.

О историјату и раду организације председник Сандре Петкоски нагласио је да је на иницијативу војводе Степе Степановића 1919. године формирано Удружење резервних војних старешина Србије.

– Удружење резервних војних старешина је невладина, нестраначка, непрофитна организација. То је стручна организација са циљем остваривања заједничких и општих задатака у области одбране, безбедности, заштите и спасавања људи и материјалних добара, рекао је он и додао да је прокупачка организација, која има близу 400 чланова, у потпуности реализовала своје планске задатке.

Говорећи о раду између две годишњице он је напоменуо да су чланови активно учествовали у неговању традицијe ослободилачких ратова Србије, посетили многа места и обележили значајне историјске датуме, организовали стручна предавања и едукацију чланова и унапредили сарадњу са сродним удружењима из Србије и другим оранизацијама.

Петкоски је посебно подвукао да су они имали изузетно добру сарадњу и са локалном самоуправом и командом Гарнизона Војске Србије у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*