Сарадња Општине Прокупље са Рукометним савезом Србије

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић примио је председника Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића. Пријему су присуствовали и представници женског и мушког рукометног клуба Топличанин. На састанку је било речи о актуелној ситуацији у прокупачком рукомету и о даљим плановима са продубљење сарадње.

– Имали смо више тема а оно што бих хтео да истакнем да Рукометни савез Србије пружа велику подршку женском и мушком рукометном клубу Топличанин са жељом да та два клуба добију бољи третман и да им помогнемо да остваре улазак у Супер А лигу. Оно што је важно да планирамо да у Прокупљу организујемо међународне рукометне утакмице. Разговарали смо да у Прокупљу једна наша репрезентативна селекција врло брзо одигра овде један квалификациони меч, рекао је Божидар Ђурковић председник Рукометног савеза Србије.

Председник Општине Прокупље захвалио се првом човеку Српског рукомета рекавши да Прокупље улаже у спорт и да ће се то у наредном периоду и наставити.

 – Разговарали смо како ми као локална самоуправа можемо да помогнемо рукомет у Прокупљу и уопште спорта да издигнемо на виши ниво. Рукомет је такав спорт да са мало улагања можете много да добијете тако да ће мо у наредном периоду већа средства из буџета издвојити за оба рукометна клуба пошто су они већ доста успешни и да се изборимо да они пређу у највиши ранг такмичења. Посебно подржавамо идеју за одигравањем међународне рукометне утакмице у Прокупљу јер знамо да има много спортски радника и поклоника спорта који су жељни да у нашој хали виде једну врхунску спортску представу, истакао је Александар Симоновић председник Општине Прокупље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*