Општина је и званични власник

Општина Прокупље је куповином парцеле на локацији код Грчког Млина, која је била у власништву Војске Србије, обезбедила услове за  несметани приступ бунарима за водоснабдевање приликом одржавања и отклањања евентуалних  кварова на пумпама, као и да би биле обезбеђене зоне санитарне заштите и спречено евентуално загађење.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић истиче да је за ову намену из буџета општине Прокупље издвојено  око 45. 000 евра. Овим је  отворена и  могућност проширења капацитета изворишта и евентуално бушење нових бунара како би се остварио максимални капацитет изворишта од око 120 литара воде у секунди.

– На овај корак руководство Општине Прокупље се одлучило,  у првом реду због општедруштвеног интереса наше локалне заједнице, јер је водоснабдевање  један од елементарних услова квалитета живота грађана – рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић  и нагласио да  је у  раду овог локалног руководства  изградња и унапређење инфраструктуре увек приоритет.

На овом подручју налазе се четири бунара за водоснабдевање . Укупни капацитет  им је око 70 литара воде у секунди. Дубина бунара креће се  од 180 до 220 метара.

Са ових изворишта снабдева се  такозвана ниска зона Прокупља, заправо улице Ратка Павловића , 9.октобар и Таткова са попречним улицама, као и улице  Добричка, Церска, и Солунска, али и градска насеља Јабукар, Гарић и приградско насеље Драгања.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*