500 пакета за најугроженије становнике

Црвени крст Прокупље добио је 500 пакета са храном и средствима за хигијену, који ће бити подељени најугроженијим становницима општине Прокупље.

Ова хуманитарна помоћ обезбеђена је средствима Министарства за запошљавање, рад, борачка и социјална питања, у оквиру програма породичних пакета коју реализује Црвени крст Србије.

– Наши најугроженији грађани добиће породичне пакете већ од понедељка, када планирамо да почнемо дистрибуцију на градском подручју. У наредном периоду екипе Црвеног крста обилазиће и најудаљенија сеоска подручја, како би  сви грађани који испуњавају критеријуме добили ову врсту помоћи, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић.

Према његовим речима, листа корисника породичних пакета сачињена је у сарадњи са представницима месних заједница, а на основу прописаних критеријума, помоћ је намењена породицама са више деце, самохраним родитељима, вишечланим домаћинствима, лицима са инвалидитетом, као и породицама које  немају никакве приходе. Суботић је овом приликом истакао да поред основних животних намирница и средства за хигијену, пакети садрже још по 10kg брашна и тешки су по 28kg. Највећи проблем је превоз до удаљених подручја, али очекују помоћ локалне самоуправе која ће уступити теренска возила како би помоћ стигла до свих корисника.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*