Награђени мали сликари из школе „Татко“

 

Ученици Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, на ликовном конкурсу луткољубице Аните Пешић, под називом „Деца воле своје идоле “, поново су показали колико су талентовани и колико воле да сликају. Та њихова љубав према овој врсти уметности, донела им је поново запажене и вредне награде.

Ученик Ђорђе Митровић, који је свој цртеж посветио свом преминулом деди, познатом топличком песнику Данету Стојиљковићу, освојио је друго место и медаљу. Анђела Чапкуновић је такође освојила медаљу за јединственост и емоцију, а Миа Гојковић је за труд и емоцију добила књигу ” Баште из маште “.

-Ово није први пут да учествујемо на конкурсу луткољубице Аните Пешић.  Пре овог, била су још два. Први – “Срце јединства”, где је ученик Милито Абдала освојио награду за најмаштовитијег илустратора, и други – ”Лутка сјајна мог дизајна”, где је Анђела Чапкуновић освојила као награду књигу ” Разбибригалице”, Милоша Милошевића Шике, рекли су у школи „Татко“, и истакли да се веома поносе својим надареним ученицима.

Поред  награђених ученика, на конкурсима су учествовали и ученици, којима су припале захванице, а међу њима су Петра Динић, Павле Лукић и Емилија Милетић.

-Врло сам задовољна активношћу својих ђака и поносим се њиховим постигнутим успесима. На њиховим цртежима се види креативност и маштовитост, што је Анита, свакако умела да препозна и награди, нагласила је њихова учитељица и ментор Биљана Нешковић Пејчић.

Она је додала да су им и награде свакако важне, јер децу подстичу на још већу креативност и упорност у томе да буду још бољи.

Учитељица је подвукла да ће њени ученици и убудуће учествовати на сличним конкурсима, уколико буду организовани и тако показати и осталој деци да се упорношћу и вредним радом, увек постижу добри резултати.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*