Велики и лепи планови: Отварање одељења Високе медицинске школе и изградња студентског дома у Прокупљу

 

Одсек за пољопривредно прехрамбене студије Прокупље, Одсек за пословне студије Блаце, и ако све буде по плану и у новом здравственом центру у Прокупљу буде отворено одељење Високе медицинске школе, биће испуњени сви услови за формирање топличке академије.

О овоме је говорио министар просвете Младен Шарчевић, приликом недавне посете Прокупљу.

-То изискује изградњу студентског дома, како би се обезбедили смештајни капацитети за студенте. Високе школе, студентски дом, допринели би да се Прокупље још више развије, и да буде много боље место за живот, пре свега младих, казао је министар Шарчевић.

Народни посланик из Топлице, др Дарко Лакетић, каже да се о овоме последњих година константно размишља, али да морају да се испуне неки услови како би се ово спровело у дело.

-За Високу медицинску школу, треба нам простор. Када се заврши реконструкција здравственог центра, у том објекту могле би да буду смештене Средња и одељење Високе медицинске школе. Примарна и секундарна здравствена заштита, Апотека, Средња и одељење Високе медицинске школе, и све то једном месту, значи да бисмо заокружили једну причу, ону која се тиче здравства, које је свакако најважније у једном друштву, казао је народни посланик, др Дарко Лакетић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*