Награђени најбољи на Ђурђевданском књижевном конкурсу

У прокупачком Дому културе додељене су награде најбољим писцима, који су ове године учествовали на Ђурђевданском  књижевном конкурсу. Прву награду добила је студенткиња српског језика и књижевности Софија Милинковић из Младеновца за приче, друго место су поделиле песникиње Николина Ђорђевић и Невена Милосављевић, а треће је припало Тањи Живковић из Обреновца за циклус песама.

У образложењу жирија, који је радио у саставу Љубиша Красић, Србијанка Станковић и Милица Миленковић се наводи да је Софија Милинковић првонаграђена, јер је опчинила свежином у реченици, добарим осећајем за ритмичност и ефективним завршетком приче. Она, према мишљењу жирија, поседује неоспоран таленат за детаљ и природну духовитост.

На овогодишњем Ђурђевданском конкурсу посебно је похваљена песникиња из Сурдулице Дијана Станковић, као и млада афористичарка, ученица Основне школе „9. октобар“ Тамара Ђорђевић из Прокупља. И ове године су ученици ОШ “Никодије Стојановић Татко” били најбројнији учесници из једне школе и из тог разлога су похваљени.

Завршетак конкурса и доделу награда, својом музиком су оплеменили Милутин Милошевић, Теодора Станојевић и Мила Кузњецова.

Радови аутора, који су се истакли на овогодишњем Ђурђевданском конкурсу, биће објављени у наредном часопису за књижевност, културу и друштвена питања „ТОК“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*