Награђени ученици на конкурсу „Крв живот значи“

У организацији Црвеног крста у Прокупљу, у Народном музеју организована је свечаност поводом доделе награда ауторима најбољих радова на конкурсу „Крв живот значи“.

Награде је ученицима прокупачких основних школа уручио секретар Црвеног крста у Прокупљу, Драган Суботић, који је овом приликом истакао да је учествовало више од стотину ученика, који су на тај начин дали допринос у обележавању Недеље Црвеног крста у Прокупљу.

-Желим да се захвалим свим ученицима који су радовима изразили  свој таленат, осећања, а посебно хуманост која је основно начело наше организације. Пристигло је укупно 132 рада, од којих је награђено 12, односно по три у свакој категорији, рекао је Суботић и додао да је ове године успех прокупачких основаца још већи, пошто је рад ученице осмог разреда ОШ „Милић Ракић Мирко“, Анђеле Марковић, освојио и трећу награду на државном конкурсу у Београду.

У категорији нижих разреда, на ликовном конкурсу награђени су Миа Радовановић, ОШ “Ратко Павловић Ћићко“, Лариса Радисављевић, ОШ „Милић Ракић Мирко“, Стефан Илић, ОШ „Вук Караџић“ Житни Поток.

У категорији виших разреда, награде су додељене Јасни Прелић, ОШ “Никодије Стојановић Татко“, Иви Јанковић, ОШ „Ратко Павловић Ћићко“, Софији Поштић, ОШ “Никодије Стојановић Татко“.

На ликовном конкурсу, а што се тиче ученика нижих разреда, најбоље су оцењени радови Марте Томашевић, ОШ „Милић Ракић Мирко“, Луке Филиповића, ОШ „Милић Ракић Мирко“, Лане Тијанић, ОШ “Никодије Стојановић Татко“.

У категорији виших разреда, награђени су Анђела Марковић, ОШ “Милић Ракић Мирко“, Лука Стеванић, ОШ „Милић Ракић Мирко“ и Софија Николић, ОШ “Никодије Стојановић Татко“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*