Најмлађи Прокупчани у посети градоначелнику

Поводом „Дечије недеље“, која се сваке године обележава почетком месеца октобра, градоначелник  Прокупља Милан Аранђеловић, организовао је пријем за полазнике Предшколске установе „Невен“. Ово традиционално окупљање протекло је у опуштеном разговору предшколаца са првим човеком нашег града.

-Драго ми је да сте данас овде, у посебној и веома важној недељи за вас, која се обележава широм света. Као градоначелник Прокупља ја се трудим да вам обезбедим несметане услове за игру у вртићу, а потом и за рад и учење у школи, како бисте једног дана били добри и успешни људи. Овај сусрет је веома битан за мене као градоначелника, јер ме ви и ваши васпитачи упознајете са вашим жељама и потребама, како бисмо вам омогућили да имате срећно и безбрижно детињство, рекао је градоначелник Аранђеловић поздрављајући своје госте.

 

Градоначелник је истакао да је сваки разговор са најмлађима прилика да се креирају нове активности за наредну годину у складу са њиховим потребама. Он је најавио опремање играчкама двориште вртића у центру града, као и изградњу новог обданишта следеће године.

-Поред игралишта у дворишту обданишта у центру града, направићемо и игралиште иза  општинске зграде, кроз донацију НИС „ Југопетрола“ и са учешћем Града  Прокупља са око 3.000.000 динара. Планирамо да следеће године, у близини Средње пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“, изградимо ново обданиште, како бисмо листу чекања за пријем наших најмлађих суграђана смањили на минимум. На тај начин бисмо олакшали родитељима, а њиховим малишанима омогућили безбрижно одрастање у вртићу. Ова инвестиција вредна је преко 50.000.000 динара.а финансираће је Министарство просвете Владе Републике Србије. Град Прокупље ће се, као и увек, када су питању његови најмлађи суграђани, укључити да помогне, нагласио је градоначелник.

 

Овом приликом предшколци су градоначелнику Аранђеловићу поклонили слику, на којој су се нашле њихове поруке и жеље, а онда су кроз рецитацију и песму, показали колико су талентовани.

По завршетку пријема,  деца су обишла  различите службе у градској управи, где су их запослени упознали са тим шта је то што је најважније у њиховом послу.

 

Директорка Предшколске установе „Невен“ Весна Јовановић је истакла да ће у току ове „Дечије недеље“ на предлог градоначелника, бити организована и изложба дечијих радова у галерији „Божа Илић“.

-Ово ће бити део нашег програма и наредних година. Прихватићемо ову идеју и већ у четвртак ћемо је реализовати. У том изложбеном простору наћи ће се све жеље и поруке наших полазника, надајући се да ће најважније, бити и испуњене, рекла је Јовановић.

Поред изложбе, која ће ове године бити новина, програм „Дечије недеље“ ове установе традиционално садржи и  „дан за дечије стваралаштво“, „дан за доброту“ и „дан за спорт“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*