Почиње изградња Привредне зоне “Хисар“ у Прокупљу

 

 

За Прокупље и цео Топлички округ данас је велики дан, јер почиње реализација једног од највећих пројеката, изградња Привредне зоне “Хисар“, изјавио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, на састанку са представницом Министарства привреде Оливером Јовановић, који је одржан у Свечаној сали Градске управе у Прокупљу.

Састанку је присуствовао и начелник Топличког управног округа, Златан Миљковић, као и представници извођача радова, јавних предузећа и других учесника у овом капиталном пројекту.

-Желим да нагласим да ће на простору од 12 хектара, са комплетно изграђеном инфраструктуром, бити довољно места за све инвеститоре и да ће изградњом новог аутопута, ово бити привредна зона са најбољом локацијом у Србији, нагласио је градоначелник Прокупља и истакао да је у овај пројекат Министарство привреде уложило 98 милиона динара, док је Град Прокупље обезбедио средства у износу од 20 милиона динара.

Он је додао да ће у оквиру опремања Привредне зоне бити уређена комплетна инфраструктура, водоводна и канализациона мрежа, изградња нових саобраћајница, трафоа за напајање струјом, комплетна расвета и све друго што је потребно за опремање савремене индустријске зоне.

-Овом приликом желим да свима нама пожелим срећу и погодне временске услове за извођење радова, додао је Аранђеловић и најавио отварање Привредне зоне у марту месецу, када ће и почети радови на изградњи новог аутопута  Ниш-Мердаре.

Присутне је поздравио и начелник Топличког управног округа, Златан Миљковић, који је истакао да изградњом привредне зоне и аутопута, Топлица добија посебан значај и да ће читав Топлички крај бити боље место за живот и рад свих грађана.

Након радног састанка на којем су утврђени конкретни кораци за почетак радова, представници Министарства привреде обишли су парцелу на којој ће у Прокупљу бити изграђена Привредна зона „Хисар“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*