Наставља се асфалтирање сеоских путева и у ванредном стању

 

Начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и већник за инфраструктуру Жарко Копривица, обишли су данас почетак радова на асфалтирању путног правца, деонице Костеница- Џигољ.

Према речима градоначелника Симоновића деоница пута, која се сада асфалтира, дугачка је 1,5 км.

Пројекти су урађени и за остали део овог пута, али како се један део овог путног правца води на Републику, наш пројекат смо упутили њима на сагласност и чим је добијемо, наставићемо даље, најпре расписивањем јавне набавке, а онда и асфалтирањем осталог дела. Вредност ових радова је близу 25 милиона динара. Пут се ради у два слоја, први је дебљине 6 цм, а завршни слој, који ће се накнадно урадити биће 4 цм. Постављени су и ивичњаци, тако да ће мештани овог села добити квалитетан асфалт, рекао је Симоновић.

Годинама уназад путеви у овом селу, али и околним, били су само насипани, тако да ће, како кажу мештани села Костеница, цео овај крај управо због асфалта оживети.

-Лакше и брже ћемо до својих њива и до својих комшија асфалтираним и лепо уређеним путем, него овим досадашњим. Добро ће бити и значиће  свима нама да без икаквих тешкоћа, новом и асфалтираном улицом стигнемо где год треба, али и да се исто тако вратимо својим кућама, јер села су потребна свима и лепо би било да се и млади враћају у њих, рекао је председник МЗ Костеница Витомир Богдановић. Како је навео оно сада броји 56 домаћинстава у којима живи 130 мештана.

  

Градоначелник Симоновић је истакао да је задовољан тиме како се радови одвијају и да ће локална самоуправа наставити са радовима на уређењу путне инфраструктуре, како у граду тако и у селу.

-У претходном периоду урадили смо доста сеоских путева. Почели смо и са радовима у селима Поточић и Ресинац, али су они обустављени због проглашене пандемије корона вирусом. Чим смо добили препоруку Владе Републике Србије, да можемо да кренемо са радовима на уређењу наших путева ми смо одмах почели, тако да ћемо сада радити пуном паром, како би сви они били завршени у предвиђеном року, истакао је Симоновић и изразио задовољство због тога што радници, који раде на афлатирању, поштују мере заштите, које је донела ВРС и носе заштитне маске и рукавице у циљу смањења могућности ширења инфекције корона вирусом.

Он је нагласио да ће се вредно радити и у наредним данима и да ће убрзо бити асфалтиране још неке сеоске улице, а потом ће се машине преселити и у градске улице.

-Намера нам је да што пре, зарад свих наших суграђана, завршимо и велике инфраструктурне објкте. Што се тиче Опште болнице „Др Алекса Савић“ и Дома здравља у Прокупљу, ту радови нису ни прекидани, радило се свакодневно и за време ванредног стања. Сви они, који пролазе кроз тај део града, могу видети скеле које су постављене на овој здравственој установи и раднике који вредно раде. Очекујемо да ови радови буду завршени у предвиђеном року, тачније крајем августа. Ту су нам и други објекти од капиталног значаја за наш град на којима ће се такође радити у наредном периоду. Један је нова градска пијаца, а други средња школа Гимназија, са чијом реконструкцијом треба ускоро да се крене, нагласио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић, приликом обиласка радова на асфаслтирању путног правца, деонице Костеница-Џигољ.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*