Позитивни резултати кризног штаба Топличког и Нишког округа

 

 

Члан новоформираног кризног штаба, за праћење кризе у вези са корона вирусом у Топличком и Нишавском округу и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, изјавио је данас да је ситуација у Топличком округу мирна.

-Епидемиолошка ситуација у нашем округу, али и нашем граду је знатно повољнија у односу на претходне недеље, а са тим се слажу и епидемиолози, чланови овог кризног штаба. У Прокупљу као центру Топличког управног округа има близу 100 оболелих, и ситуација je под  контролом, што је одраз мера које су предузете. Све мањи је број људи у ковид болницама и тестирају се само контакти оболелих, рекао је Аранђеловић и додао, да од 25 здравствених радника, колико је јуче тестирано у прокупачкој болници, ниједан није позитиван на корона вирус.

Он је истакао да су нови случајеви оболелих од овог вируса углавном са веома слабим симптомима и да је много више оних који су оздравили у односу на број оболелих.

-Тако се са лечења из Ниша у Блаце вратило 15 људи, у Куршумлију 11, а у Житорађи, у којој је ситуација од самог почетка под контролом, према последњем пресеку стања, има само девет оболелих, нагласио је Аранђеловић и додао да је након последњег тестирања, број оболелих у Дому за ометене у Трбуњу, који припада блачкој општини, знатно мањи.

Према речима Аранђеловића, епидемиолошка ситуација је стабилна и кривуља, која показује број раста оболелих је у нашем округу је испод 10 одсто, тачније око 7 одсто је позитивних, у односу на укупан број тестираних и у складу је са републичким просеком.

Став кризног штаба за праћење стања у вези са корона вирусом у Топличком и Нишавском округу је да нема опуштања и да и даље треба поштовати мере које је прописала Влада Републике Србије, што значи да је опрез и даље неопходан, без обзира на то што је мишљење стручњака позитивно и што су резултати рада овог штаба видљиви.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*