Настављени радови на тврђави, Прокупчани добијају лепо уређено место за одмор

 

 

 

 

Уз поштовање свих мера безбедности, које је Влада Републике Србије прописала због пандемије корона вируса, радови на рестаурацији утврђења на Хисару у Прокупљу су настављени.
Уређење овог места, за које слободно може да се каже да је заштитни знак Прокупља, започело је прошле године, али је, по препоруци Завода за заштиту споменика културе у Нишу, стопирано, како би се стекли повољни услови, који укључују, пре свега, температуру изнад пет степени целзијусових.

             
Сада се радови настављају, тако да ће Прокупчани у наредном периоду, попут грађана Ниша или Смедерева, добити СВОЈУ УРЕЂЕНУ ТВРЂАВУ!
Према плану како би овај простор требало да изгледа након завршетка радова, верујемо да ће ово бити најлепше и омиљено место свих грађана Прокупља, али и Топлице, и да ће га, кад год им се укаже прилика, посећивати и грађани целе Србије и света.
Kада ово прође, да на миру, и у свежем ваздуху, са децом, пријатељима, другарима, сви заједно уживамо у нашој Тврђави, и наравно, да чувамо ово благо.
Ево како је некад утврђење изгледало, како сад изгледа док теку радови, а како би по плану требало да изгледа кад све буде завршено.
 
 
 
 
 
 
 
 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*