Нова књига Зорице Перовић Прентић

У Дому културе „Радивој Увалић Бата“ прокупачка песникиња Зорица Перовић Прентић је у априлу месецу ове године, представила књигу прича „Непотрошени снови о љубави и другим опсенама“.

Дом културе ће у среду, 17. октобра, у 18 сати, поново бити домаћин овој песникињи и поштоваоцима њеног стваралаштва, на промоцији њене нове књиге прича „Нове карте за стара путовања“.

Најављујући своју нову књигу, песникиња каже да је и у њој „сањала“ о неким старим путовањима, која би радо поновила.

– Знам да будем и реална, али увек живим на ивици, на ножу између маште, снова и реалности. Вероватно зато пишем, јер ме нико не може разумети као што ме разуме моја песма. Она је моје уточиште, у њој могу да раширим крила, поручила је песникиња и позвала све љубитеље писане речи да дођу на њену промоцију.

Део извода из рецензије прокупачког песника Љубише Красића је најбољи позив за поновни сусрет са овом песникињом, чије књиге се увек изнова могу читати.

„Поново живети већ пропутовано време може да буде нека нова бол, али и јака жеља да се преживљено што јаче ослика, да се све јарке боје тада гледане и додириване, што гласније упију у реч и као такве разнесу по нама читаоцима. И док их будемо скидали с очију и утрљавали међу прсте, осетићемо мирис Фиренце.“

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*