Нови спортски терен у школском дворишту у Микуловцу

 

 
 

Захваљујући финансијској помоћи Града Прокупља, издвојено одељење Основне школе „Милић Ракић Мирко“ у Микуловцу, добило је уређено спортско игралиште у школском дворишту.

Ову сеоску школу, која је од Прокупља удаљена тридесетак километара, похађа шест првака и један предшколац.

-Деца су се веома обрадовала томе да ће сада и у школи, на часовима физичког, али и ван ње, моћи са својим другарима да деле овај терен и игру. У току лета на игралишту је урађена бетонска подлога у вредности од 1.416.264 динара, а сада су постављене две кошаркашке конструкције са таблама и кошевима и два рукометна гола, чија вредност је 229.080 динара, рекао је директор ове школе Саша Јововић захваливши се локалној самоуправи на ангажовању и разумевању.

Он је овом приликом истакао задовољство због равномерног распоређивања средстава за сва издвојена одељења прокупачких школа.

Члан Градског већа задужена за просвету и социјална питања Катарина Вељовић је нагласила да је локална самоуправа увек настојала да својим најмлађим суграђанима омогући све оно што им недостаје.

-Драго нам је да ће се деца и у овој сеоској школи радовати игри са својим другарима на спортском терену. Он ће им свакако користити и за редовне школске активности, али и своје слободно време ће моћи да проводе овде. Ову њихову жељу, са задовољством смо им испунили и убудуће ћемо се трудити да им будемо подршка у свему што раде, али и помогнемо, колико нам то могућности буду дозвољавале, подвукла је већница Вељовић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*