Обележен Дан инжињерије


У касарни “Ратко Павловић Ћићко”, 310. инжињеријски батаљон обележио је Дан инжињерије. Поред представника Војске Србије, свечаности су присуствовали и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић са сарадницима, старешина цркве Свети Прокопије Никола Илић, као и представници јавног, привредног, друштвеног и културног живота нашег града.
Честитајући официрима и војницима Дан инжињерије, командант касарне у Прокупљу и 310. инжињеријског батаљона, мајор Борко Бућковић, рекао је да су инжињеријске јединице у Краљевини Србији формиране 6. новембра 1865. године.
-Од формирања до данас, припадници инжињерије су у свим ратовима своју организацију, ангажовање и потребу прилагођавали потребама других родова. Данас је инжињерија савремени интервидовски, технички опремљен род, оспособљен за извршавање свих постављених задатака и својим ангажовањем даје пун допринос изградњи оперативних способности Војске Србије, рекао је мајор Бућковић и додао да су припадници овог батаљона, и ове године били ангажовани широм Србије.
Према његовим речима, у периоду од 6. маја до 30. октобра ове године, припадници 310. инжињеријског батаљона разминирали су и уклонили неексплодирана убојита средства на Аеродрому “Дубиње” код Сјенице са површине од 160.793 метра квадратна. На овом локалитету, пронађена је и уништена 71 касетна бомба.
-На полигону “Боровац”, успешно је реализована тактичка вежба “Стена 04”. Циклус оспособљавања чета опште намене, успешно је реализован. За извођење многих инжињеријских радова, на многим локалитетима, припадници батаљона утрошили су 1.800 сати и прешли око 21.000 километара са моторним возилима, рекао је Бућковић.
Честитајући свим припадницима батаљона Дан инжињерије, начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић изјавио је да је војска увек била, и биће, уз народ.
-И народ је увек уз своју војску, нагласио је Аранђеловић.-Изузетно је задовољство присуствовати једној оваквој свечаности. Импресиониран сам механизацијом и опремом припадника инжињеријске јединице која је била изложена у кругу прокупачке касарне. Међусобно разумевање руководства Града Прокупља, официра и војника Војске Србије, увек је било на завидном нивоу. Када нам требају њихове услуга, увек су спремни да помогну, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.За допринос у развоју 310. инжињеријског батаљона, додељена су пригодна признања, која су добили и Милан Аранђеловић и Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*