Обележен Светски дан Црвеног крста у Прокупљу

????????????????????????????????????

Презентацијом активности и показним вежбама у центру града, у Прокупљу је данас обележен Светски дан Црвеног крста, 8. мај.

-Светски дан Црвеног крста обележава се на дан када је рођен Анри Динан, оснивач једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета. Обележавањем овог датума, почеле су активности којима ћемо обележити Недељу Црвеног крста, од 8. до 15. маја. Ово је прилика да наши волонтери покажу шта су све радили током целе године и да грађани виде да се Црвени крст не бави само поделом пакета, већ да ради на промоцији и других хуманих вредности, истакао је секретар Црвеног крста у Прокупљу Драган Суботић.

Волонтери су на неколико штандова представили програме које су реализовали путем бројних акција и радионица, са циљем да промовишу рад ове хуманитарне организације, али и да скрену пажњу на значај едукације коју спроводе у прокупачким школама.

-Наши волонтери представили су своје програме на пет штандова, тако да су грађани имали прилику да путем показних вежби најверодостојније виде њихове активности. Приказани су програми прве помоћи и реалистички приказ стања и обољења, добровољно давалаштво крви, док је на трећем штанду представљена дифузија, односно, упознавање са настанком и радом ове организације. Поред наведених програма, промовисане су хумане вредности, борба против трговине људима и заједнички програм за инклузију, казала је Ирена Антонијевић, сарадник за програмске активности Црвеног крста у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*